fietsenvoorkomlo


Fietsen voor Komló
March 16, 2011, 6:39 pm
Filed under: Uncategorized

Hallo!

Wij zijn Tessa en Marije, nu nog 17 jaren jong. Wij hebben het idee opgevat na ons examen iets te doen voor onze medemensen. De meeste jongeren gaan na hun examens op de beruchte ‘examenreizen’. Salou, Chersonissos, Blanes en vele andere plaatsen: u heeft er waarschijnlijk wel eens van gehoord. Wij daarentegen willen dat niet gaan doen. In plaats van op het strand liggen en uitgaan willen wij iets doen voor andere mensen.

Daarom pakken wij onze fiets naar Luxemburg. We hopen in 7 dagen een afstand van 422 km te kunnen overbruggen. Bepakt en bezakt zullen wij met tent en al onderweg gaan en de Ardennen proberen te trotseren. Nu doen wij dit natuurlijk niet puur voor ons plezier. Ook wij kunnen ons wel iets leukers voorstellen. Wij doen dit met een doel, een goed doel wel te verstaan. Op 1 juni 2011 zullen wij voor Stichting Vakaró voor Komló gaan fietsen.

Stichting Vakaro voor Komló, aangemerkt als ANBI, zet zich (al 13 jaar) in voor een menswaardiger bestaan en betere toekomstmogelijkheden voor jonge Roma in en rond Komló. (In het zuiden van Hongarije.) Wij hebben een goede toekomst voor ons. Over een jaar hopen wij beiden te studeren. Maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wij hebben de mogelijkheid om te studeren, maar voor sommige mensen is zelfs voortgezet onderwijs niet mogelijk. Deze stichting zet zich onder andere in voor jonge Roma die ambitie hebben verder te leren, maar dit niet kunnen verwezenlijken door een tekort aan geld. Wij vinden dat iedereen een kans verdient op een goede toekomst, daarom zullen wij voor deze jongeren onze uiterste best gaan doen.

Hiervoor willen wij dus proberen geld in te zamelen. Wij zoeken mensen of organisaties die een financiële bijdrage willen geven aan deze actie. Als u iets kunt missen steun ons dan. Bijdragen graag overmaken op rekening nummer 4404521 t.n.v. stichting Vakaró voor Komló te Veenendaal,onder vermelding van: fietsen voor komló, of contant aan ons overhandigen. Wij fietsen naar Luxemburg om leeftijdsgenoten te laten studeren. Onze voorbereidingen en onze reiservaringen zullen te vinden zijn op: www.fietsenvoorkomlo.wordpress.com

Wij hopen op uw steun en blijf ons vooral volgen!

Tessa Bouwman en Marije Ploeg


2 Comments so far
Leave a comment

Super meiden!

Comment by Conny van Tuil

Beste lezers van “Hongarije Vandaag”,

Intussen is het weblog bijgewerkt.

Op het laatste nieuws te komen: klik op de RODE link in de brief van Marije en Tessa

( http://www.fietsenvoorkomlo.wordpress.com )

Comment by Conny van Tuil




Leave a comment